You are currently viewing Iranul anunță că Hamas este dispus să elibereze ostaticii dacă Israelul pune capăt bombardamentelor din Gaza

Iranul anunță că Hamas este dispus să elibereze ostaticii dacă Israelul pune capăt bombardamentelor din Gaza

Ministerul iranian de Externe a declarat că Hamas ar fi fost gata să elibereze cei aproape 200 de ostatici pe care îi deține dacă Israelul își oprește campania de lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza. Gruparea teroristă nu a recunoscut că a făcut o astfel de ofertă, The Times of Israel.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a transmis aceasta în cadrul unei conferințe de presă la Teheran. Iranul este unul dintre principalii sponsori ai Hamas în lupta sa împotriva Israelului.

Oficialii Hamas „au declarat că sunt pregătiți să ia măsurile necesare pentru eliberarea cetățenilor și civililor deținuți de grupurile de rezistență, dar punctul lor de vedere a fost că astfel de măsuri necesită pregătiri care sunt imposibile în condițiile bombardamentelor zilnice ale sioniștilor împotriva diferitelor părți din Gaza”, potrivit lui Kanaani.

Am auzit de la rezistență că nu au nicio problemă în a continua să reziste”, a declarat Kanaani, referindu-se la Hamas.

Ei au spus că rezistența deține capacitatea militară de a continua să reziste pe teren pentru o perioadă lungă de timp.”

Editor: I.F.A.