You are currently viewing Concursul „Pucioasa, mon amour”, invitație la a readuce orașul la prestigiul cultural de odinioară

Concursul „Pucioasa, mon amour”, invitație la a readuce orașul la prestigiul cultural de odinioară

În data de 17 octombrie este marcată ZIUA PATRIMONIULUI IMATERIAL. Potrivit Centrului Cultural European Pucioasa, acesta reprezintă ansamblul bunurilor culturale, tradițiilor, practicilor și cunoștințelor care sunt transmise de la o generație la alta în cadrul unei comunități sau societăți. Acesta nu constă în obiecte fizice sau materiale, ci în aspecte abstracte ale culturii și tradițiilor unei comunități, cum ar fi limba și dialectele locale, muzica și dansurile tradiționale, poveștile și miturile, obiceiurile culinare și bucătăria tradițională, jocurile și sporturile tradiționale.

Patrimoniul imaterial este important pentru identitatea culturală a unei comunități și pentru păstrarea tradițiilor și valorilor transmise de la o generație la alta. UNESCO a creat o Convenție pentru Patrimoniul Cultural Imaterial, pentru a promova protejarea și conservarea acestor elemente culturale, precum și pentru a încuraja înțelegerea și respectul pentru diversitatea culturală la nivel global.

Pentru a promova istoria și obiectivele orașului Pucioasa, iubitorii artei fotografice sunt invitați să găsească imagini vechi, să realizeze videoclipuri cu parfum de vremuri fericite, pentru a le înscrie în competiția „Pucioasa mon Amour”, care se desfășoară până pe 1 decembrie.

Informații despre acest concurs pot fi obținute de la Centrul Cultural European Pucioasa.

AUTOR: F.S.