You are currently viewing Hamas apune că Israelul a lovit un spital din Gaza, atac soldat cu 500 de morți

Hamas apune că Israelul a lovit un spital din Gaza, atac soldat cu 500 de morți

Hamas reclamă că 500 de persoane au fost ucise într-un bombardament asupra Spitalului Arab Baptist din orașul Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății palestinian, relatează Sky News.

Atacul ar fi fost aerian și ar fi lovit în centrul Fâșiei Gaza, a declarat Ministerul de Interne, potrivit Al Jazeera.

O nouă crimă de război comisă de ocupație în bombardarea Spitalului Al-Ahli Arabi din centrul orașului Gaza, care a dus la sosirea a zeci de martiri și răniți la Complexul Medical Al-Shifa din cauza bombardamentelor. Trebuie menționat că spitalul a găzduit sute de pacienți, răniți și persoane strămutate din casele lor din cauza atacurilor aeriene”, se arată în comunicatul Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, că sunt încă analizate în prezent informaţiile privind un posibil atac aerian israelian împotriva spitalului din Gaza, relatează News.ro. Hagari a spus că nu are încă toate informaţiile, iar detalii suplimentare vor fi furnizate atunci când va fi posibil. El a mai declarat că nu ştie încă dacă explozia, care ar fi provocat sute de victime, a fost un atac israelian.

Editor: I.F.A.