You are currently viewing Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Israel

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marţi, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Tel Aviv, cu reprezentanţii comunităţii românilor din Israel, el transmiţând că în astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi.

O întâlnire emoţionantă cu diaspora română din Israel! În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi. Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la Bucureşti. România a fost şi este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei şi familiile lor”, a dat asigurări premierul Ciolacu, într-un mesaj pe Facebook.

Până acum, autorităţile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranţă a peste 2.200 de cetăţeni români din Israel şi continua demersurile pentru a oferi asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară, scrie News.ro.

În prezenţa comunităţii evreieşti, premierul a oferit domnului Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997-2011, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, distincţie acordată de preşedintele României.

Şeful Executivului a fost însoţit de ministrul de externe, Luminiţa Odobescu şi de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, precum şi deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Editor: I.F.A.