You are currently viewing Ambasada SUA din Beirut evacuează personalul neesențial

Ambasada SUA din Beirut evacuează personalul neesențial

SUA au autorizat marţi plecarea personalului său neesenţial, precum şi a familiilor de la ambasada lor din Beirut în contextul deteriorării condiţiilor de securitate în Liban pe fondul războiului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

De asemenea, SUA au ridicat de la 3 la 4 (cel mai mare) nivelul lor de alertă privind recomandarea de călătorie, cerându-le tuturor cetăţenilor americani să nu călătorească în Liban.

Vă recomandăm „să nu călătoriţi în Liban, din cauza situaţiei de securitate imprevizibile legată de tirurile de rachete şi proiectile de artilerie între Israel şi Hezbollah sau alte facţiuni militante armate„, se menţionează într-un comunicat al Departamentului de Stat, difuzat în cursul serii de marţi.

Confruntările între mişcarea şiită libaneză Hezbollah, aliată Hamas, şi armata israeliană s-au intensificat în ultimele zile în zona de frontieră.

Mai mult, Hezbollah a lansat un apel ca miercuri să se desfăşoare o „zi a furiei” pentru a condamna tirurile sângeroase împotriva unui spital din Fâşia Gaza, „un masacru” pentru care acuză Israelul, în timp ce armata israeliană atribuie Jihadului Islamic responsabilitatea pentru bombardarea unităţii spitaliceşti.

Hezbollah şi-a lansat apelul în timp ce sute de manifestanţi s-au adunat marţi seara în faţa ambasadei SUA din Awkar, o suburbie din nordul capitalei libaneze Beirut, unde mulţimea a scandat „Moarte Americii!” şi „Moarte Israelului!”, potrivit corespondenţilor AFP de la faţa locului.

Editor: I.F.A.