You are currently viewing Biden și-a anulat vizita în Iordania în cadrul călătoriei sale în Orientul Mijlociu

Biden și-a anulat vizita în Iordania în cadrul călătoriei sale în Orientul Mijlociu

Casa Albă a anunţat marţi că Joe Biden nu se va mai deplasa în Iordania în cadrul călătoriei sale în Orientul Mijlociu, informează The Guardian, citat de news.ro

Decizia lui Joe Biden de a anula escala planificată în Iordania după o vizită în Israel vine după ce Iordania a anulat summitul cvadripartit programat pentru miercuri cu preşedintele american şi liderii egiptean şi palestinian, la care urmau să discute despre războiul dintre Israel şi Hamas.

Summitul preşedintelui american Joe Biden, care urma să aibă loc miercuri la Amman cu regele Abdullah al Iordaniei, preşedintele egiptean Abdel Fattah Sissi şi preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a fost anulat, a anunţat ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi.

Nu mai are rost să vorbim acum despre nimic altceva decât despre oprirea războiului”, a declarat Safadi pentru Al Jazeera.

Ceva mai devreme, un oficial palestinian de rang înalt a declarat că liderul Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi-a anulat participarea la întâlnire. Abbas s-a retras pentru a protesta faţă de o explozie care a avut loc marţi seara la un spital din Gaza pentru care oficialii Hamas o pun pe seama Israelului şi spun că a ucis peste 500 de persoane.

Israelul a declarat însă că a fost vorba despre o rachetă lansată greşit de Jihadul Islamic Palestinian, care era destinată să ajungă în teritoriul israelian.

Editor: I.F.A.