You are currently viewing SURSE: Marcel Ciolacu merge miercuri dimineață la Kiev

SURSE: Marcel Ciolacu merge miercuri dimineață la Kiev

Premierul Marcel Ciolacu va merge miercuri dimineață la Kiev, au declarat sursele G4Media. O ședință comună de guvern și drepturile românilor din Ucraina sunt două dintre subiectele de pe ordinea de zi.

Ciolacu a declarat în urmă cu trei zile că s-a ajuns la un compromis cu autorităţile ucrainene privind drepturile românilor din această ţară şi că va anunţa detalii despre acest lucru în timpul vizitei pe care o va efectua la Kiev.

Am ajuns la un compromis şi în ceea ce priveşte minorităţile. (…) Cu certitudine de la Kiev o să fac un anunţ şi eu şi primul-ministru al Ucrainei, fiindcă drepturile minorităţilor trebuie să fie în oglindă. Ce facilităţi şi ce drepturi au ucrainenii pe teritoriul României, aceleaşi drepturi le vrem şi noi în Ucraina. Şi plus că sunt foarte mulţi români, de etnie română, care participă la războiul din Ucraina”, a spus Marcel Ciolacu, la Prima News.

Cu certitudine, săptămâna viitoare voi avea minim o deplasare externă”, a spus premierul, el explicând că va fi o formulă de genul şedinţei de guvern comune a celor două state, România şi Ucraina, convenită de mai mult timp, de când a venit premierul ucrainean Denis Smîhal în România.

Editor: I.F.A.