You are currently viewing Un TIR a căzut de pe un pod pe calea ferată, în județul Brăila

Un TIR a căzut de pe un pod pe calea ferată, în județul Brăila

Un TIR a căzut de pe un pod, în judeţul Brăila, iar în urma accidentului, camionul a aterizat pe calea ferată și a blocat circulația trenurilor. Șoferul a fost grav rănit.

Potrivit Poliției Brăila, miercuri, 18 octombrie 2023, ora 06:05, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe podul situat între localitatea Surdila-Găiseanca și Surdila-Greci a avut loc un accident rutier.

Polițiștii care au ajuns la locul accidentului au stabilit că un bărbat de 66 de ani, din București, în timp ce conducea un autocamion, pe podul de trecere peste calea ferată situat pe DN2B în apropiere de localitatea Surdila-Găiseanca, a pierdut controlul volanului, a rupt parapetul de protecție și a căzut de pe pod.

„În cădere, autocamionul a lovit un stâlp care s-a rupt, motiv pentru care la fața locului intervin reprezentanți CFR, iar circulația feroviară este oprită în aceste momente. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Brăila.

Șoferul TIR-ului nu putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate, urmând a-i fi recoltate mostre biologice la spital în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările pentru „stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

Editor: I.F.A.