You are currently viewing Egiptul permite trecerea camioanelor cu ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

Egiptul permite trecerea camioanelor cu ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

Joe Biden a declarat că liderul egiptean Abdel Fattah El-Sisi a fost de acord să deschidă punctul de trecere a frontierei de la Rafah pentru a permite intrarea în Gaza a aproximativ 20 de camioane cu ajutoare umanitare, relatează AFP.

Dacă Hamas le confiscă sau nu le lasă să treacă (…) atunci s-a terminat„, a avertizat preşedintele american cu prilejul unei discuţii cu jurnaliştii, la bordul avionului său, în cursul unei escale în Germania, subliniind că şeful statului egiptean este „total cooperant” şi că „merita multă recunoştinţă” pentru acţiunea sa, scrie Agerpres.

Rafah este cel mai sudic punct de ieșire din Fâșia Gaza și se învecinează cu peninsula Sinai a Egiptului. Presa internațională explică faptul că palestinienilor le era greu să treacă și până acum prin Rafah – este nevoie de o înregistrare cu până la patru săptămâni înainte de plecare, iar cererile ar putea fi respinse fie de autoritatea din Gaza, fie de cea din Egipt.

Diseară (la ora 02:00 a României), liderul de la Casa Albă va susține un discurs adresat națiunii americane, chiar din Biroul Oval, despre ”răspunsul Statelor Unite la atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israel și despre războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Editor: I.F.A.