You are currently viewing Jandarmii dâmbovițeni și Penitenciarul Găești, parteneri într-o acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor

Jandarmii dâmbovițeni și Penitenciarul Găești, parteneri într-o acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor

Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” din municipiul Târgoviște a găzduit, ieri, o activitate de responsabilitate socială, inițiată de Inspectoratul Județean de Jandarmi „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița, în colaborare cu Penitenciarul Găești.

Scopul principal al activității a fost reducerea violenței în școli și prevenirea unor fapte antisociale ale elevilor, care pot fi săvârșite atât în incinta, cât și în proximitatea unităților de învățământ.
În acest context, un grup de aproximativ 80 de liceeni ai unității de învățământ, alături de trei cadre didactice, au cunoscut două persoane private de libertate, care le-au împărtășit adolescenților experiența lor, dar și riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalității. Subiectele au vizat traficul și consumul de substanțe psihoactive, traficul de persoane, precum și alte tentații dăunătoare în fața cărora tinerii sunt vulnerabili.

Acțiunea s-a înscris în seria de întâlniri desfășurate în comunitate și a fost încă un pas în prevenirea comportamentelor antisociale în rândul elevilor, facilitând, totodată, reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, custodiate de către Penitenciarul Găești.

„Un grup de prieteni potrivit, un limbaj și un comportament adecvate la școală, dar și în societate – sunt doar trei dintre aspectele aduse în discuție de jandarmii dâmbovițeni și reprezentanții Penitenciarului Găești pe timpul unei acțiuni informativ-preventive ce a avut loc la Liceul Teoretic “Ion Heliade Rădulescu” din municipiul Târgoviște.
Jandarmii și ofițerii de poliție penitenciară le-au vorbit elevilor despre riscurile la care s-ar putea expune în cazul consumului sau traficului de substanțe interzise, dar și despre faptul că apartenența la un anturaj nepotrivit poate duce la comiterea de infracțiuni grave sau foarte grave.
La această activitate au fost prezente și două persoane private de libertate, condamnate pentru trafic de droguri/ persoane, care le-au împărtășit adolescenților experiența lor, dar și riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalității.
Datorită modului interactiv în care s-a desfășurat, acțiunea de informare și prevenire s-a bucurat de aprecierea cadrelor didactice și de atenția celor 75 de elevi participanți”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița.

AUTOR: F.S.