You are currently viewing Hamas a eliberat doi ostatici americani

Hamas a eliberat doi ostatici americani

Purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al-Qassam ale Hamas, Abu Obeida, a anunțat vineri eliberarea a doi cetățeni americani, ținuți în captivitate timp de două săptămâni, invocând „motive umanitare”.

Cei doi cetățeni americani, o mamă și fiica ei, au fost eliberați pentru a „dovedi” poporului american și lumii că acuzațiile aduse de președintele Joe Biden și de „administrația sa fascistă” sunt „false” și „nefondate”, a declarat purtătorul de cuvânt într-o postare pe Telegram.

Abu Ubaida a declarat că eliberarea a fost un răspuns la eforturile de mediere din partea Qatarului și pentru a „demonstra poporului american și lumii că afirmațiile făcute de Biden și administrația sa fascistă sunt false și fără temei”.

Concret, se crede că aproximativ 200 de persoane ar fi fost luate ostatice de Hamas în Fâșia Gaza în timpul escaladării tensiunilor la 7 octombrie. Președintele american a efectuat o vizită în Israel la începutul acestei săptămâni, într-un act de susținere pe fondul confruntărilor transfrontaliere dintre Forțele de Apărare israeliene și Hamas. Israelul a precizat anterior că eradicarea Hamas este „prima” și „ultima” prioritate, precizează agenția de presă Baha.

Editor: I.F.A.