You are currently viewing Sâmbătă a fost „cea mai caldă zi de 21 octombrie” de când se fac măsurători în România

Sâmbătă a fost „cea mai caldă zi de 21 octombrie” de când se fac măsurători în România

Conform datelor strânse de Administrația Națională de Meterologie (ANM), la București a fost cea mai caldă zi de 21 octombrie de când se fac măsurători: Filaret – 32,5 grade Celsius, Băneasa – 32 de grade Celsius, Afumați – 31,7 de grade Celsius.

Cea mai ridicată temperatură pentru o zi de 21 octombrie, de când se fac măsurători și până în prezent, a fost înregistrată la Turnu Măgurele (Teleorman), unde termometrele au arătat o temperatură de 35,1 grade Celsius.

Au fost însă și orașe în care s-au înregistrat temperaturi istorice pentru toată luna, nu doar pentru ziua de 21 octombrie. Este vorba despre 14 orașe, printre care Constanța (31,8 grade Celsius), Tulcea, Baraolt (Covasna), Bechet (Dolj) sau Darabani (Botoșani).

În ceea ce privește maximele istorice, temperatura absolută a lunii octombrie pentru București este de 35,5 de grade Celsius, înregistrată în 2 octombrie 1952, la staţiile meteorologice Bucureşti-Filaret şi Bucureşti-Afumaţi.

Temperatura maximă absolută a acestei luni în România este de 39ºC şi s-a înregistrat în ziua de 3 octombrie 1952, la Armăşeşti (județul Ialomiţa), potrivit datelor ANM.

Editor: I.F.A.