You are currently viewing Ciolacu se întâlnește astăzi, din nou, cu sindicatele din învățământ

Ciolacu se întâlnește astăzi, din nou, cu sindicatele din învățământ

Premierul Marcel Ciolacu va avea, luni, la ora 12.00, consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație, potrivit programului oficial anunțat de Palatul Victoria. Șeful Guvernului s-a mai întâlnit și în 16 octombrie cu sindicatele din învățământ.

Luni, 16 octombrie, reprezentanții sindicatelor din educație au fost chemați la Guvern pentru a discuta despre majorările salariale promise, dar un comunicat al Guvernului preciza doar că s-a discutat despre programe sociale și investiții în educație dar și despre demararea unor acțiuni privind „eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ”.

Nici un cuvânt despre noua lege a salarizării, pe baza căreia de la 1 ianuarie 2014, angajații din sistemul de învățământ ar trebui să primească majorările salariale promise prin ordonanță de urgență, pentru încetarea grevei generale care a avut loc în luna mai a acestui an, a scris Edupedu.ro.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că se caută soluții la nivelul Guvernului pentru ca salariile profesorilor să crească de la 1 ianuarie 2024, așa cum le-a fost promis în perioada grevei din luna mai. Majorarea salariilor este legată de legea salarizării care însă nu este finalizată.

În lipsa existenței legii salarizării, se discută identificarea unei soluții tehnice ca să se respecte promisiunea făcută de către Coaliție și anume să existe o creștere la 1 ianuarie pentru personalul din școli și pentru cadrele didactice și didactice auxiliare, în așa fel încât să putem să ne respectăm promisiunile”, a spus Ligia Deca într-un interviu la Europa Liberă.

Editor: I.F.A.