You are currently viewing Radu Popa: Plecarea la muncă în străinătate nu aduce, obligatoriu, bani mai mulți, la sfârșitul lunii

Radu Popa: Plecarea la muncă în străinătate nu aduce, obligatoriu, bani mai mulți, la sfârșitul lunii

Cifrele recensământului din 2022 au confirmat o Românie în declin demografic accentuat. Mai mult de o treime din amploarea fenomenului e dată de emigrație. Deși au trecut 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, exodul continuă și aproape șase milioane de cetățeni români figurează cu domiciliul sau reședința în străinătate. Mulți alții nici măcar nu apar în registrele oficiale.

O situația care afectează deopotrivă familiile celor care pleacă peste granițe, dar și economia națională, atrage atenția deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa.

„Plecarea la muncă în străinătate nu aduce, obligatoriu, bani mai mulți, la sfârșitul lunii.
✔️În plus, pagubele asupra economiei românești sunt majore: în lipsa capitalului uman plecat în străinătate, costul cu forța de muncă crește excesiv.
✔️Acest fapt pune presiune asupra prețurilor finale ale bunurilor și serviciilor pe care le producem în Romania.
✔️Finalul acestui proces înseamnă că TOATE construcțiile din România, TOATE drumurile, TOATE școlile și grădinițele, TOATE meseriile din România vor avea un cost mai mare și, implicit, un preț final mai mare. Și în timp ce românii noștri se îndepărtează de familiile lor și de țara, alte economii și alte țări beneficiază de munca lor”, scrie politicianul, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.