You are currently viewing Două nave s-au ciocnit în largul coastei Germaniei, iar una dintre ele s-a scufundat

Două nave s-au ciocnit în largul coastei Germaniei, iar una dintre ele s-a scufundat

Un vas britanic care se îndrepta spre portul englez Immingham s-a scufundat după o coliziune cu un alt vapor. Mai mulți oameni sunt dați dispăruți.

Accidentul s-a petrecut în Marea Nordului, în largul coastei Germaniei, când două nave cargo s-au ciocnit, relatează Sky News.

Una dintre persoanele dispărute a decedat, iar autoritățile i-au recuperat cadavrul. Alte două persoane au fost salvate, conform Sky News.

Patru persoane dintre cele șapte aflate la bordul navei Verity, sub pavilion britanic, sunt în continuare de negăsit.

Coliziunea s-a produs în largul coastelor germane în jurul orei locale 05:00, la 22 kilometri sud-vest de insula germană Helgoland.

Navele Polesie și Verity s-au ciocnit la la aproximativ 22 de kilometri sud-vest de insula Helgoland, a declarat Comandamentul central pentru urgențe maritime din Germania, transmite AP.

În prezent salvatorii persoanele care sunt date dispărute.

Autorităţile maritime afirmă că „se presupune” că s-a scufundat cea mai mică dintre cele două nave, Verity, având 91 de metri lungime şi 14 lăţime. Verity, sub pavilion britanic, venea din Bremen şi se îndrepta către Immingham, în Marea Britanie.

A doua navă, Polesie, de 190 metri lungime şi 29 lăţime, sub pavilion de Bahamas, venea de la Hamburg şi se îndrepta spre A Coruna, în Spania, având la bord 22 de persoane.

Editor: I.F.A.