You are currently viewing Locuitorii din Braniștea pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire

Locuitorii din Braniștea pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire

Locuitorii din Braniștea pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire pentru sezonul rece noiembrie 2023-martie 2024. ACeștia pot merge la sediul primăriei, Compartimentul Asistenţă Socială pentru a completa cererea, a afla care sunt actele necesare şi lista bunurilor ce pot duce la excluderea acordarii ajutorului. Documentele necesare, limitele de venituri și condițiile de acordare, sunt disponibile atât pe site-ul primăriei comunei Braniştea şi la avizierul instituției.

Persoanele cu venituri mici mai beneficiază și de un supliment pentru energie care se se acordă în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2024.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței pentru iarna 2023 – 2024 se acordă persoanelor vulnerabile care au un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană, în cazul familiilor, și de până la 2053 lei/persoană, în cazul persoanelor singure.

Ajutorul de încălzire se acordă diferențiat, în funcție de venitul pe membru de familie sau al persoanei singure, iar compensarea se raportează la valoarea de referință prevăzută de lege și NU la valoarea facturii de energie.

Astfel, valoarea de referință este:

– 250 lei/lună – pentru gaze naturale
– 500 lei/lună – pentru energie electrică
– 320 lei/lună – pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

AUTOR: F.S.