You are currently viewing Macron a ajuns în Israel

Macron a ajuns în Israel

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sosit marţi dimineaţă la Tel Aviv şi a fost întâmpinat de cetățeni israeliano-francezi care au pierdut persoane dragi în atacul Hamas din 7 octombrie, precum și de familiile celor ţinuţi ostatici, relatează The Guardian.
Vizita de o zi a lui Macron în Israel include întâlniri cu președintele Isaac Herzog, prim-ministrul Benjamin Netanyahu și președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Emmanuel Macron şi Benjamin Netanyahu vor face o declaraţie în faţa presei la finalul întrevederii lor. Cel puţin 30 de cetăţeni francezi au fost ucişi, cel mai grav bilanţ de după atacul din 14 iulie 2016 de la Nisa (86 de morţi) în sudul Franţei, iar alţi şapte au fost daţi dispăruţi, dintre care o ostatică în mod sigur şi mai mulţi alţii fiind probabil deţinuţi de Hamas în Gaza.

Consilierii săi au spus că, dincolo de a-și manifesta solidaritatea cu Israelul, Macron a dorit să facă „propuneri cât mai operaționale” pentru a preveni o escaladare a conflictului, a elibera ostatici, dar și pentru a garanta securitatea Israelului, fără a preciza clar care sunt aceste propuneri.

Editor: I.F.A.