You are currently viewing Marcel Ciolacu: La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13.5, indicele de inflaţie

Marcel Ciolacu: La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13.5, indicele de inflaţie

Marcel Ciolacu a făcut o serie de precizări, la Craiova, marți, 24 octombrie, despre majorareapensiilor. Potrivit declarațiilor sale, s-a intrat într-o „procedură mai alertă”, în privința legii pensiilor, iar de anul viitor, din data de 1 ianuarie 2024, se va aplica o majorare a pensiilor.

În ceea ce priveşte legea pensiilor, am intrat într-o procedură mai alertă, pentru că nu e prima oară când anunţ, am dori să decuplăm. Ea este în cererea de plată numărul 4, deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aş vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. (…) Chiar dacă noi avem gata legea pe 1 ianuarie şi este promulgată, ea nu poate fi aplicată, pentru că e un întreg sistem de pus în aplicare. Deja se fac nişte simulări pe softuri în minister. Am intrat într-o dinamică şi eu cred că avem capacitatea ca un guvern al României să fie eficient. 

(…) E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal ca Comisia să ne dea feedback-ul. De aici o să începem din nou negocierile. Cred că săptămâna aceasta o să ajung şi eu pe la Bruxelles şi o să am o discuţie şi la Comisie. Aşa funcţionează lucrurile, nu e niciun secret. Chiar mă bucur că reuşim totuşi să decuplăm, este Legea salarizării, Legea pensiilor şi reforma fiscală care n-a fost trecută nici de PSD, nici de Ciolacu”, a spus premierul.

Premierul României a precizat faptul că, de la data de 1 ianuarie 2024, pensiile se vor majora. Totodată, se dorește, prin acest mod, repararea inechităților. De altfel, premierul are în plan ca săptămâna aceasta să poarte discuții la Comisie, referitoare la legea pensiilor publice.

Toată lumea. Aşa e legea, e neconstituţională dacă se aplică altfel. Inechităţile se vor repara în noua lege a pensiilor, e cu totul altceva. Deci la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13.5, indicele de inflaţie. Asta e un lucru clar. Eu îmi doresc, şi aşa am convenit şi cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie, ca pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare”, a continuat premierul țării.

Editor: I.F.A.