You are currently viewing TÂRGOVIȘTE: Exercițiu de alarmă! Vor fi activate sistemele de avertizare acustică a populației!

TÂRGOVIȘTE: Exercițiu de alarmă! Vor fi activate sistemele de avertizare acustică a populației!

În data de 26 octombrie 2023, începând cu orele 10.00, se va executa un exercițiu în municipiul Târgoviște, operator economic în zona Șoseaua Găești, în cadrul căruia se vor activa și sistemele de avertizare acustică a populației din Municipiul Târgoviște, prin introducerea semnalului “ALARMĂ LA DEZASTRE”.

Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte verificarea modului de acțiune, pregătirea efectivelor proprii și în regim integrat cu celelalte entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență.

Acest exercițiu va presupune în același timp verificarea funcționării sistemului de înștiințare-alarmare și a audibilității semnalelor pe teritoriul municipiului. Semnalul introdus va fi ALARMĂ LA DEZASTRE care constă în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele și anunţă iminenţa/producerea unui dezastru.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.