You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI ARMATEI ROMÂNE -25 OCTOMBRIE 2023-

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI ARMATEI ROMÂNE -25 OCTOMBRIE 2023-

 

Ziua Armatei Române reprezintă o deosebită ocazie de a aprecia una dintre instituțiile cele mai importante ale neamului nostru care, alături de Biserica strămoșească, susține parcursul istoric al națiunii noastre, cu jertfelnicie și fidelitate, cu eroism și hotărâre.

Instituție fundamentală a neamului nostru, creștin și european, care se bucură de încrederea conaționalilor noștri, alături de Biserică, Familie și Școală, Armata română este cea care ne conferă încredere, stabilitate și siguranță, fiind simbolul rezistenței noastre în fața tuturor vitregiilor vremurilor.

De-a lungul timpului, numeroși fii ai patriei noastre și-au apărat cu mult curaj și dăruire pământul, țara, credința și valorile care au susținut viața și speranța înaintașilor noștri, dar care și astăzi dau sens existenței noastre și continuă să fie repere ale axiologiei morale autentice.

Armata Română reprezintă o instituție puternică, nobilă și foarte necesară țării noastre, ce marchează rezistența noastră contra tuturor vitregiilor vremurilor, care este asociată, de fiecare dată, cu valori precum: onoare, curaj, hotărâre, sacrificiu și biruință.

Pe jertfa de sânge a nenumăraților români care au luptat pentru libertatea, demnitatea și unitatea noastră națională s-a ctitorit România Mare, iar Ziua Armatei Române, celebrează eliberarea ultimei părți de pământ românesc, de sub stăpânirea străină, la 25 octombrie 1944, în timpul Ultimei Mari Conflagrații Mondiale, când, cu uriașe sacrificii, țara noastră și-a redobândit integritatea și s-a eliberat de sub una din cele mai cumplite dominații.

În aceste vremuri în care norii negri ai războiului, precum și ai diferitelor crize economice, climaterice sau sociale, întunecă albastrul cerului sufletesc plin de speranțe al contemporanilor noștri, Armata Română, împreună cu Biserica strămoșească, reprezintă fundamente de stabilitate și de speranță, repere de moralitate și de încredere.

Cu prilejul Zilei Armatei Române binecuvintez pe toți militarii din cadrul Garnizoanei Târgoviște, rugând pe Bunul Dumnezeu să reverse asupra tuturor bucurie, sănătate și ajutor, dăruindu-ne un timp de pace și de prosperitate!

 

      LA MULŢI ANI!   

Cu binecuvântări,

† N I F O N

 

 

Arhiepiscop şi Mitropolit