You are currently viewing Ziua Armatei Române este marcată, astăzi, la Curtea Domnească din Târgoviște

Ziua Armatei Române este marcată, astăzi, la Curtea Domnească din Târgoviște

Astăzi, este marcată, la Târgoviște, Ziua Armatei Române, printr-o serie de manifestări organizate, la Curtea Domnească, unde, începând cu ora 10.00, se desfășoară un ceremonial militar public, la care vor participa autoritățile publice, militarii din Garnizoana Târgoviște, asociațiile afiliate Ministerului Apărării Naționale și Fanfara Militară.

Până la ora 15.00, va fi deschisă și o expoziție de tehnică militară, ateliere interactive de supraviețuire, aruncare a grenadelor de exercițiu și simulatorul de tragere cu armamentul de infanterie, destinate tuturor participanților și în mod expres copiilor.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, iar alegerea datei de 25 octombrie nu este întâmplătoare, ci face referire la ziua de 25 octombrie 1944, când trupele române au reușit să elibereze Transilvania de Nord de sub ocupația germano-maghiară, după Bătălia de la Carei. Această regiune fusese pierdută în favoarea maghiarilor în urma Dictatului de la Viena, de pe 30 august 1940.

AUTOR: F.S.