You are currently viewing Uzina Automecanica Moreni a sărbătorit, astăzi, 55 de ani de activitate

Uzina Automecanica Moreni a sărbătorit, astăzi, 55 de ani de activitate

Uzina Automecanica Moreni a sărbătoarit, astăzi 55 de ani de activitate. Fabrica a fost înființata in anul 1968, având ca obiect principal de activitate fabricarea de autovehicule blindate pe roti, fiind singura fabrica de acest tip din Romania. În această perioadă, în județul Dâmbovița s-au produs 15.000 de vehicule militare, transportoare blindate amfibii pe roti cu tracțiune 4×4, 6×6, 8×8, SAUR 1, SAUR 2, dar și transportorul ZIMBRU. În ultimii trei ani, Uzina Automecanica Moreni, filiala Companiei Naționale ROMARM, a investit 8 milioane de euro in achiziția de echipamente de comanda numerica. In prezent, Uzina Automecanica Moreni are puțin peste 300 de angajați.

Pentru a sărbători cei 55 de ani de activitate, autorităţi, reprezentanţi ai Armatei și ai firmelor producătoare de armament au participat, astăzi, la Moreni, la conferinţa „Reinforcing Deterrence by United Armoured Mobility”.

„În perpetuă schimbare și evoluție, cu cerințele tot mai ridicate și nevoia de produse performante, domeniul apărării trebuie să ia în considerare potențialul Uzinei Automecanica Moreni. Aici intervine și puterea de reinventare a uzinei (…) Nu sunteți singuri în acest demers. Ne-am manifestat întotdeauna disponibilitatea și am demonstrat sprijinul pentru îmbunătățirea capacităților dumneavoastră”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Această aniversare reprezintă o dovadă a eforturilor depuse de echipa dâmbovițeană pentru a construi produse de calitate și pentru a contribui la dezvoltarea economică a regiunii.
Să vă amintiți întotdeauna că succesul uzinei dumneavoastră este rezultatul muncii, pasiunii și devotamentului fiecărui angajat.
Să continuați să inovați și să faceți parte din viitorul industriei locale.
Felicitări pentru toate realizarile și pentru toate succesele ce vor veni!
În următorii ani veți fi brațul de oțel al industriei de apărare, nu doar pentru Români, ci pentru întreaga regiune pentru care țara noastră a devenit un furnizor de securitate și stabilitate!”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

„Până în 2032-2035, în industria mondială de apărare nu va mai exista nimic de cumpărat de la raft. Într-un astfel de context, noi va trebui să prelungim durata de viață a vehiculelor militare pe care le avem deja, iar pentru asta este nevoie de piese. Principial vorbind, în prezent avem 508 repere principale la un transportor. Un număr de 130 de piese le fabricăm noi, aici, 120-125 le putem procura din industria orizontală, așadar mai rămâne să vedem de unde putem face rost de un număr de aproximativ 300 de piese. Iar, în acest sens am demarat deja câteva discuții cu potențiali parteneri”, a explicat, pentru Forbes România, Corneliu Vișoianu, directorul general al Uzinei Automecanica Moreni.

 

AUTOR: F.S.