You are currently viewing O delegație a OFL Dâmboviț a participat, ieri, la Întâlnirea Femeilor Liberale din Regiunea Sud

O delegație a OFL Dâmboviț a participat, ieri, la Întâlnirea Femeilor Liberale din Regiunea Sud

Ieri, 27 octombrie, a avut loc ședința regională a OFL Sud Muntenia, la care a participat și o delegația din partea TNL Dâmbovița. Printre invitați s-au numărat Alina Gorghiu, Ministra Justiției și președinta PNL Arges, Rareș Bogdan, Europarlamentar și Prim-vicepreședinte PNL, Nicoleta Pauliuc, președinta OFL PNL, Patrisia Simina Arina Moș, Senatoare și Prim-vicepreședintă OFL, precum și reprezentantele din județele Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Călărași și Giurgiu.

Întâlnirea Femeilor Liberale din Regiunea Sud a avut ca temă de dezbatere „Provocările tinerei generații dependența de ecrane și consumul de droguri”. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, cu acest prilej, că dealerii de droguri din România şi-au concentrat atenţia asupra consumatorilor minori.

Minorii au devenit ţinta principală a dealerilor. (…) Producţia nu mai este atât de dificilă, ele pot fi fabricate inclusiv în laboratoare improvizate. DIICOT este foarte activ, am reuşit să suplimentăm numărul de procurori cu 25 pe Secţia antidrog (…) şi vă asigur că instituţiile statului sunt atente. Însă bătălia cu traficul de droguri este o bătălie asimetrică. Dacă nu vom avea la masă statul, societatea, părinţii, instituţiile, această bătălie nu poate fi la fel de puternică„, a afirmat ministrul.

Ea a atras atenţia, în context, asupra creşterii consumului de droguri sintetice, devenite mult mai accesibile.

„Trag acest semnal de alarmă în legătură cu drogurile sintetice, se vorbeşte rar despre ele, însă (…) sunt cele mai ieftine, cele mai accesibile şi în acelaşi timp cele mai puternice. Orice tânăr din ziua de astăzi, dacă îl întrebaţi, va şti să spună de unde şi le poate procura. Riscul de supradoză, conform tuturor analizelor, pe droguri sintetice, este foarte mare, iar gradul de adicţie generat de drogurile sintetice aduce ameninţarea la un nou nivel”, a precizat Gorghiu.

AUTOR: F.S.