You are currently viewing Percheziţii la persoane suspectate de trafic de minori, în Argeș

Percheziţii la persoane suspectate de trafic de minori, în Argeș

Poliţiştii şi procurorii au făcut cinci percheziţii în judeţul Argeş la persoane suspectate de trafic de minori scrie News.ro.

Pe 25 şi 26 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de minori.

În urma propunerilor formulate de către procurori, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus măsura arestării preventive a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a reţinut că, începând cu luna mai 2022, inculpaţii, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a patru persoane vătămate minore, dintre care trei aflate sub măsuri de protecţie socială, le-au recrutat şi exploatat, obligându-le, prin acte de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia în mai multe locaţii situate pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea. De asemenea, pe parcursul unor evenimente private organizate de către unul dintre inculpaţi, victimelor li s-au oferit spre consum droguri şi băuturi alcoolice, ulterior fiind constrânse fizic şi psihic să întreţină relaţii sexuale, contra cost, cu mai mulţi bărbaţi care participau la aceste petreceri. Au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive amovibile de stocare a datelor, obiecte purtătoare de urme, precum şi alte mijloace de probă„, precizează comunicatul.

Editor: I.F.A.