You are currently viewing Radu Nicolae Georgescu: Gura Foii va avea toate utilitățile, va avea toate străzile asfaltate, iluminate, defrișate…

Radu Nicolae Georgescu: Gura Foii va avea toate utilitățile, va avea toate străzile asfaltate, iluminate, defrișate…

După șapte ani de când conduce Gura Foii, primarul, Radu Nicolae Georgescu încă simte un gust amar, când aude criticile care i se aduc. Edilul recunoaște că nu a putut realiza tot ceea ce și-ar fi dorit comunitatea pentru că unele proiecte necesită mai mult timp, sau bani, însă face o trecere succintă în revistă a ceea ce a reușit să ducă la bun sfârșit, alături de echipa sa, de când conduce administrația locală a comunei dâmbovițene.

„1. Comuna Gura Foii are drumurile asfaltate în proporție de 95%, am asfaltat în acești 7 ani toate drumurile laterale, ulițele, zonele părăsite sau neinteresante pentru alți foști primari care acum se bat cu pumnul în piept. Amintesc aici strazi asfaltate in mandatul meu : zona Camine, ulița Zamfiresti, Avicola, Garla, Satul Catanele cu toate ulițele, valea Bumbuiei, ulita Ghita, Starceni 1 si 2, am asfaltat si iluminat pana si canalul Foita pentru a permite iesirea celor de sub coasta, am refăcut asfaltul în Satul Gura Foii DC 112, am refăcut asfaltul în satul Fagetu, am refăcut asfaltul între satele Gura Foii și Bumbuia fără o mica porțiune de 1 km pe care urmează să o facem. Am asfaltat întrările spre cimitirele comunei, am asfaltat întrarea spre Biserica Bumbuia și am cread și o mica parcare langa, pentru a va facilita mersul la biserica , convins fiind ca de multe ori atunci când ploua sau ningea ezitați sa mergeți din cauza mizeriei. Am betonat vechea platforma de gunoi și am transformat locul în zona de parcare pentru enoriași, pentru vizitatorii cimitirului sătesc. Cimitirele din Gura Foii sunt iluminate și supravegheate video pentru a descuraja distrugerea mormintelor sau aruncarea mizeriei în zona.
2. Am construit locuri de joaca pentru copiii nostri in fiecare sat din comuna.
3. Am modernizat Caminul Cultural al comunei, locul unde ținem an de an petrecerea de Iordan, obicei păstrat din moși strămoși, unde rulam filme pentru copii, unde facem spectacole de teatru, unde veți putea face evenimente private fără sa mai cheltuiți bani prin restaurante scumpe.
4. Am construit de la 0 un teren sintetic cu nocturna unde copiii și nu numai, se joacă ZILNIC, unde facem antrenamente.
5. Am construit o punte pietonala de la 0 în zona Zamfiresti pentru a facilita traversarea Potopului de către cei care locuiesc în Camine sau cei care merg la Biserica. Acolo era o punte pe cabluri și alea rupte…
6. Am construit un pod în zona Garla pe care locuitorii zonei nici nu îl visau, se mulțumeau cu niște table improvizate peste care nu puteau trece dacă nivelul apei creștea. În zona nu aveau acces mașinile de pompieri, de salvare, de gunoi. Nimic. Important? Eu zic ca era foarte important dar ii las pe cei care îl folosesc sa spună…
7. Am semnat luna aceasta contractul de APA si CANALIZARE, de 8.7 milioane de euro, pe fonduri europene, doar pentru comuna Gura Foii, proiect inițiat de mine în anul 2017, pentru care am acte sa dovedesc celor mai puțin încrezători în mine și în munca mea. În curând, anul acesta adică, vom începe lucrările la cel mai mare si mai important proiect adus vreodată în comuna, din toate timpurile. Va cer doar sa aveți putina răbdare și vor începe lucrările, asa cum v-am promis !
8. Am început lucrările de modernizare a grădinițelor din comuna, din fonduri guvernamentale, în valoare de peste 10 miliarde de lei vechi, unde vom înlocui sisteme de încălzire a clădirilor cu pompe de caldura, vom monta panouri fotovoltaice, vom izola eficient clădirile. Totul pentru confortul copiilor noștri.
9. Am atras fonduri de 50 miliarde lei vechi pentru Scoala Gimnaziala Gura Foii , unde vom schimba total clădirea, o vom aduce la un risc seismic redus, o vom izola termic, vom monta pompe de căldură, geamuri tripan, mobilier nou, aparatura de ultima generație!
10. Vom primi un microbuz școlar nou, electric , pentru transportul elevilor din localitate, proiect adus , ce credeți, tot de mine !
11. Am semnat cel mai mare contract de închiriere pentru construirea unui parc fotovoltaic de 50 de milioane de euro, parc ce va aduce comunei un plus la buget de 4 miliarde lei vechi anual, adică exact cât bugetul localității pentru investiții la momentul actual. Va crea 50 de locuri de munca, cu siguranta cu oameni din localitate!!! Am obținut 1700 euro pe hectar , anual, chirie , oameni buni.80.000 euro anual timp de 25 ani! Acest proiect se afla în faza de obținere aviz de la Traselectrica pentru injecție în rețeaua națională.
12. Am obținut prin Fondul de Mediu 10 miliarde pentru înființarea iluminatului inteligent și eficient, astfel încât să plătim mai puțin, sa punem lumina pe fiecare stalp, și sa avem control acolo unde nu funcționează.
13. Avem încă din 2016 cel mai performant sistem de supraveghere video stradal care de-a lungul timpului s-a dovedit foarte eficient în depistarea multor evenimente neplăcute.
14. Cred ca cel mai mare proiect al meu de la începutul mandatului în 2016 a fost sa readuc liniștea și colaborarea eficienta între oameni și instituție. Am încercat sa onoram toate cererile dumneavoastră în cel mai scurt timp, v-am consiliat, v-am respectat asa cum și meritați, pe toți, fără reproșuri sau răzbunări politice !!!
Este adevărat și că nu le pot face pe toate atat de repede cât va doriți dar promisiunea mea rămâne în picioare, Gura Foii va avea toate utilitățile, va avea toate străzile asfaltate, iluminate, defrișate…”, dă asigurări edilul, într-o postare de pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.