You are currently viewing Messi a câștigat Balonul de Aur, pentru a opta oară în carieră

Messi a câștigat Balonul de Aur, pentru a opta oară în carieră

Lionel Messi a câştigat trofeul Balonul de Aur pentru a opta oară în carieră, stabilind un nou record la nivel internațional. Ceremonia a fost găzduită de Teatrul Chatelet din Paris.

Podiumul a fost completat de Erling Haaland și de Kylian Mbappe. Cel mai bun jucător sub 21 de ani a fost Jude Bellingham (în prezent fotbalistul lui Real Madrid), cel mai bun portar Emiliano Martinez (Aston Villa), iar Aitana Bonmati (FC Barcelona) a fost desemnată cea mai bună fotbalistă. Manchester City a fost votat clubul anului, pentru a doua oară la rând, iar atacantul echipei din Premier League, Erling Haaland, a câștigat premiul pentru cel mai bun atacant al anului.

Ceremonia de acordare a acestor premii, la a 67-a ediție, este organizată anual de Revista France Football. Anul trecut, Balonul de Aur a fost acordat fotbalistului francez Karim Benzema și Alexiei Putellas (FC Barcelona) la categoria cea mai bună fotbalistă.

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, Cristiano Ronaldo nu a fost inclus pe lista nominalizărilor la Balonul de Aur. Portughezul a câștigat în cariera sa de cinci ori premiul.

Editor: I.F.A.