You are currently viewing Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale a scăzut, în regiunea Sud-Muntenia, în primele nouă luni ale anului

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale a scăzut, în regiunea Sud-Muntenia, în primele nouă luni ale anului

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale eliberate în România a scăzut, în primele nouă luni ale anului, cu 23,5% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică. Scăderi s-au înregistrat în toate regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-1.554 autorizaţii), Sud-Muntenia (-1.439), Nord-Vest (-1.331), Vest (-977), Nord-Est (-906), Sud-Est (-755), Sud-Vest Oltenia (-657) şi Centru (-487).

În luna septembrie 2023 se evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale comparativ cu luna precedentă (-32 autorizaţii). În profil teritorial, această scădere este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-64 autorizaţii), Nord-Vest (-40), Centru (-22), Sud-Est (-19) şi Sud-Muntenia (-4). Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+67 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+46) şi Bucureşti-Ilfov (+4).

Conform INS, în luna septembrie 2023 se evidenţiază o scădere atât a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-20,5%) cât şi a suprafeţei utile totale (-44,7%), comparativ cu luna septembrie 2022.

În profil teritorial, această scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-797 autorizaţii) este reflectată în toate regiunile de dezvoltare, Sud-Muntenia ținând capul de afiș, cu -307 autorizaţii.

AUTOR: F.S.