You are currently viewing Astăzi debutează, la Șotânga, CORB Adventure Days

Astăzi debutează, la Șotânga, CORB Adventure Days

Ultima etapă din Campionatul Național de Off Road 2023, CORB Adventure Days, va avea loc în perioada 2-5 noiembrie 2023, la Șotânga. Competiția se desfășoară sub egida Agenției Naționale pentru Sport, a Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și a Comisiei Naționale de Off Road și va avea 6 clase consacrate, de la Standard la Extrem.

Startul și finish-ul sunt comune pentru toate clasele Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și chiar Hobby. Toate vor avea loc în locul deja binecunoscut: Șotânga, Dâmbovița. 600 km de traseu pentru cele 6 clase înscrise (Standard, Challenge, Open, SSV și Extrem)

La clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat acestei clase, în timp ce la Challenge, sportivii vor parcurge un traseu ușor diferit, mai greu dar cu același numar de kilometri.

Concurenții claselor Open si SSV (Side by Side) vor avea un traseu comun de aproximativ 65 km/zilnic.

La clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi.

Cei care nu au licență de pilot, dar au mașină de teren și vor să „guste” plăcerile participării într-un concurs de Off Road, se pot înscrie la clasa Hobby. Această clasă e pentru cei care vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off Road

Participanții acestei clase vor avea de parcurs zilnic un traseu aproximativ de 80 km. Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.

Campionatul de TRIAL, cunoscut și sub denumirea de probă super specială, va avea loc duminică, 5 noiembrie, la Șotânga, într-o locație ușor diferită față de cea de anul anterior. Această probă este proba care asigură cea mai bună vizibilitate asupra parcursului concurenților și este de atracție pentru spectatori.

Ziua de astăzi, 2 noiembrie, este dedicată verificărilor tehnice și înscrierilor. Startul oficial al concursului va fi dat mâine dimineața, la Șotânga și specific CORB44, acesta va fi dat concomitent pentru mai multe clase. După start, echipajul fiecărei clase își va urma traseul specific ei.

Programul CORB Adventure Days 2023

Joi, 2 noiembrie

14:00 Deschiderea parcului tehnic (Șotânga)

16:00 – 21:00 Înscrierea concurenților și verificarea tehnică

Vineri, 3 noiembrie

09:15- Briefing

10:00- Start

Sâmbătă, 4 noiembrie

08:30- Briefing

09:00- Start

Duminică, 5 noiembrie

08:45- Briefing

10:00- Start trial

16:00- Festivitatea de premiere

16:30- Conferința de presă cu câștigătorii pe clase.

AUTOR: F.S.