You are currently viewing Surse: Liberalii se reunesc la Sinaia pentru a analiza dacă merg pe liste cu PSD la alegeri

Surse: Liberalii se reunesc la Sinaia pentru a analiza dacă merg pe liste cu PSD la alegeri

Liderii PNL se reunesc vineri la Sinaia la ședința Biroului Politic Național într-o ședință în care vor discuta sondajele realizate în fiecare județ și vot supune la vot participarea pe liste proprii la alegerile europarlamentare din 2024, au declarat pentru G4Media surse liberale.

Nu e clar dacă liberalii vor lua o decizie legată de liste proprii doar pentru europarlamentare sau și pentru celelalte trei rânduri de alegeri din 2024 – locale, parlamentare și prezidențiale.

Reamintim că între cele două partide au existat tatonări pe tema listelor comune la unele dintre alegerile din 2024. Dintre acestea, cele mai problematice erau tocmai alegerile europarlamentare, dat fiind că PSD și PNL fac parte din familii politice diferite la nivel european. Cu toate acestea, o listă comună nu ar fi o imposibilitate politică.

De asemenea, liderii PNL vor discuta propunerea venită dintr-o anumită aripă a partidului de a adopta o tactică mai agresivă față de PSD, transmit aceleași surse.

O altă discuție așteptată la ședința conducerii PNL e cea despre șefia organizației din București. Acum, interimar e Hubert Thuma.

Editor: I.F.A.