You are currently viewing Verificări pentru combaterea evaziunii fiscale! Unui comerciant din Târgoviște, i-a fost suspendată activitatea!

Verificări pentru combaterea evaziunii fiscale! Unui comerciant din Târgoviște, i-a fost suspendată activitatea!

La data de 1 noiembrie a.c., în intervalul orar 17:00-19:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și pentru verificarea legalității comercializării fructelor și legumelor, în zona bulevardului Unirii din municipiul Târgoviște.

Polițiștii eu efectuat verificări la doi agenți economici, constatând că unul dintre aceștia ar fi încălcat în mod repetat prevederile O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, respectiv nu ar fi înregistrat operațiunile economice și nu ar fi eliberat bon fiscal pentru produsele comercializate.

Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au dispus măsura suspendării activității agentului economic, totodată, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

IPJ DÂMBOVIȚA