You are currently viewing Aflată la Kiev, Ursula von der Leyen va vorbi în parlamentul ucrainean

Aflată la Kiev, Ursula von der Leyen va vorbi în parlamentul ucrainean

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns sâmbătă la Kiev, înainte ca un raport al UE privind progresele înregistrate de Ucraina în procesul de aderare să fie prezentat săptămâna viitoare, scrie Reuters, care citează un deputat ucrainean.

Deputatul Yaroslav Zheleznyak a anunțat pe canalul său de Telegram că von der Leyen este așteptată să vorbească în parlamentul ucrainean.

Se așteaptă ca evaluarea UE, care urmează să fie prezentată miercuri, să detalieze cât de mult a avansat Ucraina în îndeplinirea diverselor criterii economice, juridice și de altă natură pentru a deschide calea negocierilor de aderare.

Ucraina, care a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană la câteva zile după invazia pe scară largă a Rusiei din februarie 2022, consideră că aderarea este o prioritate absolută.

Cei 27 de membri ai UE urmează să decidă, în cadrul unui summit în decembrie, dacă vor permite Kievului să înceapă negocierile de aderare, un demers care necesită sprijinul unanim al tuturor membrilor blocului.

Editor: I.F.A.