You are currently viewing DIICOT a reținut patru suspecți care vindeau droguri la petrecerile liceenilor

DIICOT a reținut patru suspecți care vindeau droguri la petrecerile liceenilor

Judecătorii din Iaşi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a patru bărbaţi, cercetaţi de către procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată. Cei patru sunt suspectaţi că vindeau diverse tipuri de stupefiante inclusiv unor consumatori minori, elevi de liceu. Ei se prezentau personal la petreceri private pentru a livra stupefiantele.

Cei patru suspectaţi de trafic de droguri de risc şi mare risc au fost arestați preventiv, prin decizie a Tribunalului Iaşi, vineri. Unul dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce vindea cannabis, într-o localitate din mediul rural. Bărbatul avea asupra lui 55 de grame de droguri pentru a le comercializa. Un alt bărbat cercetat în acest dosar este suspectat că vindea drogul de mare risc cunoscut sub denumirea „Cristal”.
Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că inculpaţii au comercializat drogurile de risc şi mare risc inclusiv către consumatori minori, elevi ai unor licee din municipiul Iaşi, interacţiunile între dealeri şi clienţi realizându-se faţă în faţă, preponderant pe parcursul unor evenimente private (petreceri)”, informează DIICOT, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.
Mandatele de arestare au fost emise după ce, la locuinţele folosite de către suspecţi, anchetatorii au găsit diverse tipuri de droguri.
La data de 02.11.2023 au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite şi ridicate 274 de comprimate de ecstasy, 52 de grame de amfetamină, 17 grame 4-CMC, 97,2 grame de canabis şi 85 de grame de haşiş, mai multe cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, sume de bani, precum şi alte mijloace de probă”, precizează DIICOT.
Editor: I.F.A.