You are currently viewing Aeroportul din Hamburg este închis de peste 14 ore din cauza luării unui ostatic

Aeroportul din Hamburg este închis de peste 14 ore din cauza luării unui ostatic

Zborurile de pe aeroportul din Hamburg, Germania, au fost anulate după ce autorităţile au intervenit, sâmbătă seară, în cazul unui bărbat înarmat care a intrat cu maşina pe pistă şi a parcat lângă un avion, având alături un copil.

Bărbatul a tras cel puţin un foc de armă în aer, a declarat Sandra Levgrün, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Poliţie din Hamburg, într-un interviu postat pe reţelele de socializare. Ea a precizat că nu au fost raportaţi răniţi.

După câteva ore de la începerea confruntării, un purtător de cuvânt al poliţiei, Thilo Marxsen, a declarat că ofiţerii de la sol căutau un translator turc pentru a comunica cu bărbatul.

Poliţia a declarat anterior că acesta era însoţit de un copil şi că ei cred că este o situaţie de luare de ostatici din cauza unei „dispute privind custodia”.

Două mici incendii au fost observate la început pe pistă, deşi autorităţile încă încercau să stabilească dacă acestea au fost provocate de bărbat. Poliţia a declarat că acesta a trecut cu maşina printr-o poartă pentru a ajunge pe pistă, dar a refuzat să spună dacă a trecut pe lângă vreun agent de securitate.

Pasagerii de la bordul avionului aflat în apropierea vehiculului şi a altor avioane au fost evacuaţi şi duşi la un hotel, a precizat poliţia.

O purtătoare de cuvânt a aeroportului, Katja Bromm, a declarat că poliţia a intervenit la aeroport la ora locală 20:24, ceea ce a determinat să oprească decolările şi aterizările. Douăzeci şi şapte de zboruri au fost apoi anulate, a adăugat ea, afectând aproximativ 3.200 de pasageri.

Cu puţin timp înainte de ora locală 6.00, poliţia a precizat într-o actualizare că aeroportul a rămas închis, în timp ce impasul se prelungeşte. Oficialii aeroportului au declarat că zborurile de dimineaţă au fost anulate. Nimeni nu este rănit.

editor: I.F.A.