You are currently viewing Razii și verificări ale polițiștilor dâmbovițeni, soldate cu peste 130 de sancțiuni!

Razii și verificări ale polițiștilor dâmbovițeni, soldate cu peste 130 de sancțiuni!

  • Post category:ACTUAL

Pe parcursul zilei de ieri, 4 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile care au avut ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, combaterea faptelor de natură penală, a comportamentelor antisociale, precum și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Misiunile desfășurate de polițiști au vizat, pe lângă asigurarea climatului de ordine si liniște publică, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice prin depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori care pun în pericol siguranța participanților la trafic prin încălcarea normelor rutiere.

Astfel, pe raza județului, au fost instituite 10 filtre, fiind controlate 147 de autovehicule și legitimate 277 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.300 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 105 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, conform O.U.G 195/2002, iar 30 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsura complementară, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii sunt prezenți pe raza întregului județ, în zonele de interes ori pe drumurile publice intens circulate, obiectivul acestora fiind acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică pentru comunitate.

IPJ DÂMBOVIȚA