You are currently viewing Festivalul Fructelor de la Oncești a prezentat o nouă poveste de succes, scrisă de un producător local, „Livada lui Boris”

Festivalul Fructelor de la Oncești a prezentat o nouă poveste de succes, scrisă de un producător local, „Livada lui Boris”

Hanul Mărului din Oncești, Dâmbovița, a găzduit un eveniment plin de culoare și parfum, Festivalul Fructelor. Acesta a avut ca principal obiectiv prezentarea rezultatelor unui pomicultor de pe Valea Dâmboviței, Petre Boris, care, cu ajutorul fondurilor europene obținute prin PNDR, măsura „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală, între actorii din lanțul de aprovizionare din sectorul pomicol” a dezvoltat un proiect de succes, „Livada lui Boris”. În cadrul acestuia, agricultorul dâmbovițean comercializează atât fructe în stare brută, mere, pere, prune, cât și derivate ale acestora, sucuri naturale de mere, cireșe ș.a.

Inițiat cu scopul de a spijini producătorii locali de fructe și de a promova conceptul lanțului scurt de aprovizionare, proiectul a pus bazele unei bune colaborări între producătorii locali de pe o rază de maxim 50 km.

Mai mult decât un eveniment de promovare a unui business local de succes, „Festivalul fructelor” le-a oferit celor prezenți o lecție despre pasiunea pentru pomicultură, despre importanța cooperării și despre produsele naturale cu gustul copilăriei.

AUTOR: F.S.