You are currently viewing Charles al III-lea a susţinut primul său ”Discurs al Regelui” în Parlamentul britanic

Charles al III-lea a susţinut primul său ”Discurs al Regelui” în Parlamentul britanic

Regele Charles al III-lea a expus marţi planurile guvernului Rishi Sunak privind criminalitatea, clima, locuinţele şi alte legi, în primul său demers de acest gen în Parlament, o tradiţie cunoscută la Londra ca „Discursul Regelui”.

Guvernul britanic va lua decizii responsabile în ceea ce priveşte cheltuielile şi împrumuturile pentru a contribui la scăderea nivelului inflaţiei, a anunţat marţi Regele Charles, citat de BBC.

El a prezentat priorităţile guvernului pentru o nouă sesiune parlamentară și a declarat că miniştrii „vor aborda inflaţia şi factorii care determină o creştere economică scăzută cu prioritate faţă de cererile pentru cheltuieli sau împrumuturi mai mari”.

„Miniştrii mei vor sprijini Banca Angliei pentru a readuce inflaţia la ţintă, prin luarea unor decizii responsabile privind cheltuielile şi împrumuturile”, a spus Regele Charles. El a dat asigurări că aceste decizii vor ajuta veniturile gospodăriilor, vor reduce datoria sectorului public şi vor proteja securitatea financiară a ţării.

Ministrul de finanţe, Jeremy Hunt, a fost supus presiunilor din partea parlamentarilor conservatori de a reduce taxele în acest an, dar a spus luna trecută că, deşi i-ar plăcea să reducă taxele în perspectiva alegerilor naţionale din 2024, orice reducere a lor ar duce la creșterea inflației.

În discursul său, Regele Charles a vorbit despre cele 21 de legi pe care miniștrii intenționează să le adopte în următoarea sesiune a Parlamentului, de un an.

Aproximativ o treime au fost reportate din sesiunea anterioară sau publicate anterior într-o formă oarecare.

Este primul astfel de plan al guvernului lui Rishi Sunak și probabil ultimul înainte de următoarele alegeri generale din Marea Britanie, așteptate anul viitor.

Sunt vizate domeniile: justiție, poliție, locativ, energie și mediu, tehnologie, inteligență artificială și mass-media, arbitrajul în conflicte, comercial, Holocaustul, reforma feroviară.

Editor: I.F.A.