You are currently viewing Mircia Muntean, fostul primar al Devei, condamnat la 6 ani de închisoare, s-a reîntors în PNL

Mircia Muntean, fostul primar al Devei, condamnat la 6 ani de închisoare, s-a reîntors în PNL

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, condamnat la 6 ani de închisoare în două dosare și eliberat în 2019, s-a reînscris în Partidul Naţional Liberal (PNL), formaţiune politică din care a mai făcut parte până în anul 2011.

Fost președinte al filialei noastre și om politic cu o amprentă mare asupra dezvoltării municipiului Deva și a întregului județ, Mircia Muntean a revenit acasă, în partidul care i-a marcat cariera politică. În prezența președintelui Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, a prim-vicepreședintelui Gheorghe Flutur și a secretarului general Lucian Bode, domnul Muntean a semnat adeziunea si s-a alăturat echipei noastre, cu scopul de a câștiga toate cele patru rânduri de alegeri, în 2024. Prin noi înșine!”, a scris președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, pe contul de socializare.

Mircia Muntean a intrat în PNL în ianuarie 1990. A fost membru al acestei formațiuni politice până în luna mai 2010, când a fost exclus din PNL, după ce, în prealabil primise o suspendare pe 6 luni. A intrat apoi în UNPR, în iunie 2011, pentru ca în vara anului 2012 să semneze o adeziune la PDL, în 2014 s-a înscris în PSD, iar în martie 2016 în PSRo. În primăvara anului 2020 a intrat în PUsl, iar în 2021 în PER.

Mircia Muntean a fost primar al Devei în legislaturile: 1996 – 2000, 2000 – 2004, 2004 – 2008 – din partea PNL, a câștigat în 2008 tot din partea PNL, dar a părăsit organizația în 2011. În 2012, după ce a pierdut cursa pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara, a candidat pentru un post de deputat din partea PDL.

Aceata a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale. Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri. Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. ÎCCJ a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar.

Mircia Muntean a fost închis în Penitenciarul Deva şi a muncit la biblioteca închisorii. El a fost ieșit din închisoare înainte de termen în 2019, după ce Judecătoria Deva i-a aprobat o cerere de eliberare condiţionată.

Editor: I.F.A.