You are currently viewing Ciolacu va reveni din Egipt, miercuri seara, împreună cu un grup de români evacuaţi din Gaza

Ciolacu va reveni din Egipt, miercuri seara, împreună cu un grup de români evacuaţi din Gaza

Prim ministrul român, însoțit de ministrul de Externe al României, au fost în Egipt pentru a-i primi pe cetățenii români care au fugit de conflictul din Fâșia Gaza, potrivit mediafax.ro. Premierul se va întoarce în țară în această seară, în jurul orei 20.00. Aeronava Tarom va ateriza la Baza 90 Transport Aerian.

Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, în această seară, împreună cu un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora care au fost evacuați din Fâșia Gaza ca rezultat al demersurilor diplomatice guvernamentale, la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian. La bordul aeronavei se află și cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați, de asemenea, din Fâșia Gaza, și cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova”, au anunțat autoritățile române.

Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță!
Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români.
Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție„, a transmis Marcel Ciolacu.

Miercuri, 51 de români au fost evacuați din Fâșia Gaza prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah. În noaptea precedentă, în Egipt au ajuns 93 de români și membri de familie ai acestora. Ei au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanții Ambasadei României în Egipt.

Editor: I.F.A.