You are currently viewing A fost finalizat proiectul de modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște

A fost finalizat proiectul de modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște

Cel mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște, care vizează modernizarea transportului public local, cu finanțare europeană, în valoare de 128 de milioane de lei, a fost finalizat. Investiția a presupus construirea a trei autogări, a unei autobaze pentru cele 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, care au fost achiziționate, în cadrul aceluiași proiect, și a celor 28 de stații de călători. Fiecare autogară este monitorizată video, dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, este dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul.

În plus, au fost reabilitate străzi în lungime de 5,4 km, bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom.

„Este cel mai mare proiect implementat vreodată, aici, la Târgoviște, prin care am reușit să schimbăm total fața transportului public local târgoviștean și în zona Civitas, adică în acele comune învecinate în care operatorul târgoviștean asigură servicii de transport public (…) este un moment de mândrie, nu vreau să spun că este un moment istoric, dar este prima autogară construită în Târgoviște după 1989, cea  anterioară fiind construită în 1976, așa că, da, este un moment important”, a subliniat edilul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la depoul de pe Calea Ialomiței, prin care s-a punctat finalizarea proiectului „ÎMBUNĂTĂŢIREA TRANSPORTULUI PUBLIC URBAN PRIN ACHIZIŢIONAREA DE VEHICULE ECOLOGICE, CONSTRUIREA INFRASTRUCTURII NECESARE TRANSPORTULUI, MODERNIZAREA ŞI REABILITAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE PE CORIDOARELE DESERVITE DE TRANSPORT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE”.

Primarul târgoviștean a mai precizat că investițiile în transportul local târgoviștean nu se opresc aici.

„Avem semnate contracte de finanțare și am demarat deja licitația, pentru achiziția a 21 de autobuze electrice, prin PNRR și vom mai construi un punct nodal, tot în această zonă, adică o autogară care va deservi exclusiv exteriorul, inclusiv cursele interjudețene, cu o parcare situată în vecinătatea acestei facilități.

AUTOR: F.S.