You are currently viewing Au început lucrările de restaurare și conservare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște

Au început lucrările de restaurare și conservare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște

Au început lucrările de restaurare și conservare a uneia dintre clădirile cele mai încărcate de istorie din municipiul Târgoviște. Este vorba despre Fosta Școală de Cavalerie a cărei piatră de temelie a fost pusă în 1907, în prezența lui Ferdinand I al României, la vremea respectivă Principe Moștenitor. Aflat, astăzi, într-o vizită de lucru la acest obiectiv, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a subliniat că lucrările care se vor desfășura acolo își propun să consolideze clădirea deja existentă, conservând însă toate componentele arhitecturale.

„Proiectul nostru este o dovadă a respectului pentru istoria României, pentru istoria județului Dâmbovița și a muncipiului Târgoviște. Numeroase personalități au absolvit cursurile Școlii de Ofițeri de Cavalerie de la Târgoviște până în 1948, an din care activitatea a fost relocată la Sibiu.
Vom păstra și conserva absolut toate componentele arhitecturale, vom consolida construcția, dar vom înlocui și completa instalațiile interioare. De asemenea, se va lucra și la amenajarea curții Școlii de Cavalerie, astfel încât turiștii să se poată bucura de un obiectiv turistic readus la viață.
Valoarea totală a proiectului prin care vom reda strălucirea acestei clădiri importante pentru istoria noastră se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.0000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat președintele CJD.

 

AUTOR: F.S.