You are currently viewing Depozitul de deșeuri din Chiajna a fost închis definitiv

Depozitul de deșeuri din Chiajna a fost închis definitiv

Iridex Group a emis un comunicat de presă joi, prin care a informat că Depozitul de Deșeuri Chiajna, care este sub jurisdicția Primăriei Municipiului București și este operat de Iridex Group, a fost anvelopat și închis permanent, în totalitate.

Astfel, după aproximativ 22 ani de funcţionare, Depozitul este închis, anvelopat şi asigură o securitate deplină în ceea ce priveşte protecţia mediului şi sănătatea populaţiei. Instalaţii de înaltă performanţă asigură controlul factorilor de mediu, astfel încât zona să fie una curată, fără impact nefavorabil asupra mediului şi a cetăţenilor.

În prezent se desfăşoară activitatea de monitorizare post-închidere, în conformitate cu legislaţia în domeniu, pe o perioadă de minim 30 ani”, se arată în comunicatul societății.

Iridex Group a subliniat că depozitul de deșeuri din Chiajna a operat în mod constant, respectând în întregime autorizațiile de mediu și reglementările legale în domeniu.

Potrivit societății, toate reclamațiile referitoare la unele posibile activități neconforme desfășurate de-a lungul timpului au fost demonstrate ca fiind nefondate.

Celulele depozitului care au atins limita lor de capacitate au fost închise permanent în două etape.

Celulele 1-5 au fost închise definitiv în luna decembrie a anului 2017, în timp ce celulele 6-7 au fost închise definitiv în cursul acestei săptămâni.

Editor: I.F.A.