You are currently viewing Guvernul a decis impozitarea profitului marilor companii cu o cotă minimă de 15%

Guvernul a decis impozitarea profitului marilor companii cu o cotă minimă de 15%

Guvernul a aprobat ieri un proiect de lege care vizează impozitarea profitului marilor companii cu o cotă minimă de 15%, informează Rador Radio România.

E vorba despre marile grupuri sau întreprinderi multinaționale și naționale a căror cifre de afaceri anuală consolidată e de cel puțin 750 de milioane de euro, se precizează într-un comunicat transmis de Executiv.

Proiectul de lege transpune în legislația națională Directiva Uniunii Europene  privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprinderi multinaționale și a grupurilor naționale de mari dimensiuni.

Această reformă urmăreşte să stabilească o limită privind concurenţa în ceea ce priveşte cotele impozitului pe profit, prin stabilirea unui nivel minim global de impozitare. Prin eliminarea unei părţi a avantajelor generate de transferul profiturilor către jurisdicţii cu impozitare zero sau foarte scăzută se vor crea condiţii de concurenţă echitabilă. Practic, sistemul de impozitare va determina plata unui impozit echitabil indiferent de locul unde îşi desfăşoară activitatea„, se precizează în comunicat.

Editor: I.F.A.