You are currently viewing Centrul INFOTRAFIC: ADAPTAȚI VITEZA! CAROSABIL UMED

Centrul INFOTRAFIC: ADAPTAȚI VITEZA! CAROSABIL UMED

În condițiile meteo actuale și ale avertizărilor meteorologice în vigoare, polițiștii le atrag atenția conducătorilor auto să dea dovadă de prudență în trafic și să adapteze viteza la condițiile de pe drumurile publice. Asta cu atât mai mult cu cât, în cea mai mare parte a țării, inclusiv în județul Dâmbovița, se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu ploaie ușoară, iar în zona montană înaltă precipitațiile sunt sub formă de ninsoare slabă.

„Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată condițiilor de drum, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să crească distanța între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcției, să nu staționeze pe banda de urgență a autostrăzilor. În cazul în care considerați că vizibilitatea nu vă mai permite deplasarea în siguranță, vă sfătuim să opriți în spațiul de servicii cel mai apropiat și să așteptați încetarea averselor.

Nu opriți și nu staționați pe marginea carosabilului în zone cu copaci mari pe care rafalele de vânt îi pot doborî”, atrage atenția Centrul INFOTRAFIC.

AUTOR: F.S.