You are currently viewing Ninge ca-n povești în zona montană dâmbovițeană

Ninge ca-n povești în zona montană dâmbovițeană

Încet-încet iarna se instalează în zona montană dâmbovițeană. Salvamontiștii dâmbovițeni au postat în această seară fotografii din zona padina, în care se vedea că ninge abundent, iar pe jos deja se așternea strat de zăpadă.

Salvatorii montani le atrag atenția turiștilor care doresc să plece pe cărările Bucegilor, că este obligatoriu să se informeze înaintea plecării asupra condițiile meteo, să se echipeze corespunzător și să nu abordeze trasee mai dificile decât le este pregătirea fizică.

Ar putea fi o imagine cu nor şi text care spune „VARFUL OMU 11-11-2023 ora 21:00 SV Fenomen ninsoare Temperatură: -4.6 ° Vânt: 8.0 m/s, directia Nebulozitate: cer acoperit Presiune: 734.7 mb, in scadere Umezeală relativă: 96% Strat zăpadă 3 cm la ora 20”

Meteorologii au emis un cod Galben, valabil și în zona montană dâmbovițeană, mâine, între orele 8.00 și 18.00, care vizează intensificări ale vântului, ninsori și, temporar, viscol la peste 1700 m.

La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

AUTOR: F.S.