You are currently viewing Salvamontiștii le atrag atenția turiștilor că în zona înaltă va fi viscol puternic

Salvamontiștii le atrag atenția turiștilor că în zona înaltă va fi viscol puternic

Avertizare a salvamontiștilor, pentru persoanele care doresc să plece pe traseele montane în acest weekend. Potrivit meteorologilor, vremea se va înrăutăți, la munte, vor fi intensificări ale vântului și chiar viscol puternic pe creste. De aceste avertizări este vizată și zona montană dâmbovițeană.

🟧 COD PORTOCALIU
⏰ 11 noiembrie, ora 23 – 12 noiembrie, ora 08
📍vestul Carpaților Meridionali (alt. >1800m), Carpații de Curbură
⚠️ În intervalul menționat, în zona Carpaților de Curbură și la altitudini de peste 1800 m în grupa vestică a Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu viteze de 120-130 km/h, viscolind puternic ninsoarea și spulberând zăpada, astfel încât vizibilitatea va fi foarte redusă.
🟨 COD GALBEN
⏰ 11 noiembrie, ora 18 – 12 noiembrie, ora 18
📍vestul, sud-vestul, centrul, sudul și sud-estul țării, zonele montane
🌬 În intervalul menționat, la început în Banat și sudul Crișanei, apoi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-estul Moldovei, vântul se va intensifica treptat și va sufla cu viteze la rafală, în general, de 55-75 km/h. În majoritatea zonelor montane vor fi rafale de 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

 Notă: intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală, în general, de 40-55 km/h, se vor semnala și în restul teritoriului, informează Dispeceratul Național Salvamont.

AUTOR: F.S.