You are currently viewing Director Școala Valea Voievozilor: elevii și profesorii vin cu teamă la școală acum

Director Școala Valea Voievozilor: elevii și profesorii vin cu teamă la școală acum

Elevul din județul Dâmbovița mutat până acum la trei școli pe motiv că ar fi agresiv a recidivat, acum câteva zile și a lovit cu scaunul un coleg de clasă care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Elevul învață la școala Gimnazială Valea Voievozilor, unde a fost mutat în luna martie.

Directoarea Școlii Gimnaziale Valea Voievozilor, Mariana Urucu, spune că elevul se integrase bine în colectivul clasei, se înțelegea bine cu profesorii și cu învățătoarea, dar a început să își schimbe comportamentul în urmă cu câteva săptămâni, după ce părinții l-au retras de la consilierea psihologică din școală.

“Acum 2-3 săptămâni au început actele acestea de violență ale copilului, mai rare la început și din ce în ce mai dese apoi, până când au început să fie zilnice. De aceea am luat și noi măsurile gradual, așa cum se impune legea. A culminat cu lovirea profesorilor și a elevilor cu obiecte. Elevul a fost mutat la noi anul trecut în luna martie și a beneficiat și de consiliere psihologică zilnică. Am avut consilieri școlari, a colaborat bine cu consilierii și lucrurile au mers bine. Anul acesta, mama a refuzat consilierea, au degenerat lucrurile. În perioada aceea a fost în regulă, ca orice copil, s-a integrat în colectivitate, colabora bine cu toți profesorii și cu doamna învățătoare. El a venit foarte schimbat după vacanță, iar mama lui a refuzat să îl mai lase la consiliere pentru că nu ar avea nevoie. Situația a degenerat treptat, de la violențe fizice ușoare și verbale, la cele grave”, a declarat directorul scolii, pentru Edupedu.ro.

Mariana Urucu a mai precizat și că a încercat să vorbească cu părinții copilului după incidentul grav, dar ei refuză dialogul. Mâine, 13 noiembrie, va avea loc o întâlnire cu reprezentanții inspectoratului școlar județean Dâmbovița, cu CJRAE și părinții elevului.

“Am ajuns la situația în care am făcut o adresă către toate organismele pe care noi le considerăm apte să rezolve acest caz: inspectoratul școlar județean, inspectoratul de poliție, părinții și CJRAE. Luni avem o întâlnire cu toții. Între timp, elevul vine la școală, azi a venit, dar elevii și profesorii vin cu teamă la școală acum”, spune directorul școlii.

AUTOR: F.S.