You are currently viewing Sfaturile poliției rutiere pentru reducerea riscului de accidente

Sfaturile poliției rutiere pentru reducerea riscului de accidente

Vremea s-a schimbat brusc, în mare parte a țării, iar precipitațiile specifice sezonului rece și-au făcut apariție, cu precădere la munte. Și în zona montană dâmbovițeană a început să ningă de ieri și este în vigoare, până diseară un Cod Galben de intensificări ale vântului și vreme rea.

În acest context, Centrul InfoTrafic vine cu o serie de recomandări către conducătorii auto, pentru reducerea riscului rutier.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben de intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1400 m, temporar viscol la peste 1700 m.

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!,

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!”

AUTOR: F.S.