You are currently viewing Zăpada a pus stăpânire pe zonele montane ale țării

Zăpada a pus stăpânire pe zonele montane ale țării

Viscolul a doborât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți copaci, în Pasul Tihuța, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava.

Urmare a ninsorii și a viscolului, în Pasul Tihuța spre județul Suceava au căzut câțiva copaci pe carosabil, fără a bloca circulația”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Pasul Tihuța, situat la altitudinea de 1.200 de metri, este trecătoarea care leagă Transilvania și Moldova.

Ninge abundent și în Harghita, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunțând că sunt mai multe drumuri pe care se circulă în condiții de iarnă.

De asemenea, în Bihor, mai mulţi turişti sunt blocaţi duminică în staţiunea Padiş, după ce a nins toată noaptea, iar drumurile sunt înzăpezite.

Reprezentanţii pensiunii Brădet din Padiş au anunţat duminică dimineaţă, printr-o postare pe pagina de Facebook că stratul de zăpadă este de 40 de centimetri.

Drumul e încă înzăpezit. Aşteptăm maşinile de deszăpezit care au fost prezente şi azi-noapte. A nins toată noaptea şi stratul de zăpada e de 40 de centimetri. Le mulţumim pe această cale utilajelor de deszăpezire pentru sprijin şi ştim, din anii trecuţi, că fac tot posibilul să intervină!! Noi îi aşteptăm cu drag, şi până atunci ne bucurăm de zăpadă”, au precizat reprezentanţii pensiunii din Padiş.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor au venit cu sfaturi pentru turiştii care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a judeţului.

În urma condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, recomandăm turiṣtilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a judeţului Bihor să folosească încălţăminte și haine de iarnă întrucât la nivelul staţiunilor Stâna de Vale, Padiş, Vârtop s-a depus un strat de zăpadă considerabil. În zonele de creastă unde s-a acumulat zăpadă viscolită grosimea stratului poate depăşi 20-30 centimetri.

Este important să ţineţi cont de avertizările meteorologice! Ţineţi cont de condiţiile de vizibilitate. Programaţi turele ţinând cont de faptul că se întunecă devreme”, au transmis reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.

Editor: I.F.A.