You are currently viewing CJRAE Dâmbovița implementează Campania Județeană pentru Educație Incluzivă „Stop discriminării!”

CJRAE Dâmbovița implementează Campania Județeană pentru Educație Incluzivă „Stop discriminării!”

„Educația incluzivă, echitabilă, de calitate, pentru toți copiii – de la drept la realitate” este tema Campaniei Județene pentru Educație Incluzivă ”STOP DISCRIMINĂRII!”, implementată de CJRAE Dâmbovița în perioada octombrie 2023-august 2026. După evenimentul de lansare a Campaniei din 6 octombrie 2023, vineri 10 noiembrie 2023, au debutat atelierele de lucru cu echipele constituite la nivelul școlilor, grupate pe zone de interventie.

Prima întâlnire a adus împreună, la Școala Gimnazială Iedera de Jos, profesori din CJRAE Dâmbovita, Scoala Gimnazială Specială Targoviște, Școala Gimnazială Nr. I.L. Caragiale, Școala Gimnazială Dărmanești, Școala Gimnazială Cricov Valea Lungă și din unitatea gazdă.

Considerăm că dezbaterile au creat cadrul propice pentru identificarea nevoilor fiecărei unitati de invatamant (pe baza chestionarului din Indexul pentru incluziune completat anterior) și stabilirea graficului propiu de activitati, in sprijinul interventiei adaptate nevoilor institutionale. Activitățile se vor centra, într-o primă etapă, pe grupurile de persoane (copii și adulți) tipici, majoritari, care pot să reducă discriminarea și prejudecățile prin schimbarea unor atitudini și comportamente.
Activitatile vor continua in perioada urmatoare cu ateliere ce vizează celelalte zone de interventie”, informează Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița.

AUTOR: F.S