You are currently viewing Alina Gorghiu, la Târgoviște: E de necrezut maniera în care creşte numărul de dosare în care sunt implicaţi minori

Alina Gorghiu, la Târgoviște: E de necrezut maniera în care creşte numărul de dosare în care sunt implicaţi minori

Numărul tot mai mare de dosare în care sunt implicați minorii trebuie să fie o preocuparea pentru societatea românească și pentru sistemul de justiție din țara noastră. Afirmația îi aparține Alinei Gorghiu, ministru de Justiție, și a fost făcută cu prilejul inaugurării sediului reabilitat al Judecătoriei Târgoviște.

E un spaţiu impresionant, am avut ocazia să îl vizitez. Aşa, foarte pe scurt: cinci săli de judecată, patru săli de şedinţă, cinci de deliberare, două de aşteptare, se adaugă o sală de audiere minori. Şi să ştiţi că mi-am luat angajamentul ca în mandatul meu, cât o fi, mult, puţin, să fac imposibilul şi să generăm câte o sală de audiere minori în fiecare instanţă, pentru că este de necrezut maniera în care creşte numărul de dosare în care sunt implicaţi minori. E un lucru care arată multe despre o societate, dar, din perspectiva Ministerului Justiţiei, şi, sunt convinsă, a sistemului în ansamblul său, va trebui să ne preocupăm şi pentru acest lucru”, a afirmat, la Târgoviște, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

AUTOR: F.S.